16 tipů na aktivní dovolenou pro ženy

28. 01. 2019

Nejste ten typ ženy, který by chtěl celou dovolenou nečinně proležet u moře a zvednout se nanejvýš pro drink? Máme pro vás celou zásobu tipů, kam se vydat na aktivní dovolenou, při které si sama můžete určit, kolik času strávíte pořádným zápřahem a kolik relaxací.

 

Ať už milujete řádné etapy na kole a správně otlačené pozadí od sedla nebo i kratší projížďky na sousední pláž, určitě se vám bude líbit na zájezdech, kde si do sytosti užijete jak toho, tak i doprovodného programu. Hlavní roli ale nakonec bude všude hrát vaše pohoda. Všechny zájezdy jsou vhodné jak pro páry, tak pro dokonalé dámské jízdy.

Vzhůru na severozápad

 

Nedá se nic dělat, musíme začít samotným cyklo rájem. Myslíme si třeba, že Dánsko je docela oprávněně nejšťastnější země na planetě. Nemají tu žádný větší kopec, všude množství cyklostezek… Bát byste se měli jen místních dokonalých plnotučných zákusků - při troše snahy je ale vyšlapete. Čeká vás nádherné Odense, nejkrásnější dánský zámek Egeskov nebo třeba přívětivý ostrůvek Lageland.

 

Pro milovnice kontrastu extravagantních měst a poklidného malebného venkova je tu zase Holandsko. Je na vás, jestli dáte přednost severnímu Holandsku, Frísku, nebo spíš středu. V obou případech budete žasnout nad tím, jak krásná může být i skoro úplně placatá země.

 

Nebo radši zůstanete poblíž srdce Evropy?

 

Jestli dáváte přednost místům, která jsou nám alespoň kulturně, ale taky vzdáleností blíž, pak vám můžeme slíbit, že se ve vás vší silou pokusíme probudit vášeň pro Polsko a Rakousko. V Polsku se s námi můžete podívat kousek za severovýchodní hranici – pohybovat se budeme v oblasti Kladska a Valbřichu.

 

Jen počítejte s tím, že jde o skutečně zvlněnou oblast a žádné svezení z kopce se neobejde bez šlapání do kopce. Takřka všudypřítomný krásný les tu ale střídají i báječné dobroty a pestré trhy, takže ta námaha stojí za to. A když už nebudete moct, prostě vás naložíme a popovezeme.

 

Rakousku s námi můžete objevovat více i méně známá místa v oblasti Solnohradska. Romantika tvořená nejen vodní hladinou se tu dá krájet, například u Mondsee, Traunsee nebo Hallstättersee.

 

A teď na jih

 

Jestli se ráda vydáš spíš do teplejších krajů a chceš si užít nejkrásnější cyklovýlety svého života, můžeš se s námi rozjet třeba do Francie, konkrétně do Alsaska nebo Burgundska za chutí lahodného vína. Mimochodem – suché a polosuché bílé víno zapadá i do diety, tak se neboj si to užít.

 

Ve Francii vás může zlákat (a my se tomu nebudeme divit) taky plavba kombinovaná s projížďkami na kole podél Canal du Midi. Kde jinde si dopřát plody moře a užít si pestrobarevnost jihu? A Carcassonne asi nemusíme dlouze představovat.

 

Možná dáváte přednost spíš rozvolněnější Itálii. Jak je libo. Rádi vás provedeme Kalábrií na samém jihu „boty“, kde si můžete ráno dopřát procházku po liduprázdné pláži. Toulat se s námi můžete i po dech beroucí Sardinii. Věřte, že tady si užije chvilku na pláži i zarytá odpůrkyně opékání se na slunci – tak krásné pláže tu jsou. Jestli naopak radši vyjedete do hor, přidejte se k nám na Eurosedla. Skoro plný autobus namakaných pánů zaručen!

 

Je libo těžké červené víno a vášnivé flamenco? Pak je pro vás – ať už v páru či s partou stejně laděných kamarádek jako stvořené Španělsko, konkrétně Andalusie. Horká španělská krev vás tady chladné rozhodně nenechá. Prohřát se až do morku kostí můžete i na Menorce, kde vedou pohodové etapy na barevné i bělostné pláže. Nebo to natáhneme až do Portugalska, kde to voní dálkami a koncem kontinentu?

 

Jestli vás srdce táhne spíš o něco východněji, rádi vás budeme doprovázet po malebném Řecku, lépe řečeno po Krétě. Olivy na tisíc způsobů, tradiční řecký salát a koření nejvoňavější z nejvoňavějších. Přesně to vás tady – kromě kola – čeká.

 

A nakonec stará dobrá klasika, Chorvatsko, ale trochu jinak. Nejenže si tu užijete špičkové výjezdy na kole, ale taky vám ukážeme skoro zapomenuté pláže a pronikneme spolu do útrob nádherných ostrovů a ostrůvků. A těch laskomin tady!

 

Nenechte si ujít: Chcete si zajezdit spíš na podzim? Markéta Lomská společně s magazínem JsmeKočky.cz pro vás vytipovala, kde se vám bude líbit, když ráda jezdíte na podzim na kole a ještě radši si pochutnáváte na kvalitním vínu.

 

Hlavně nezapomínejte - všude dobře, tak co doma!

Markéta a Láďa

 

zpět na seznam článků